Home

5 fapte ale milei trupesti

Rugăciunea şi conştiinţa de sine că suntem în păcat sunt tot fapte ale milei sufleteşti. Toate acestea să le facem! De le vom face, vom avea parte de-a dreapta. Iar de nu le vom face, vom avea parte de-a stânga. (Preot Nicolae Tănase, Să nu-L răstignim iarăşi pe Hristos, Editura Agaton, Făgăraș, 2011, p. 107 Faptele milosteniei trupeşti şi sufleteşti 1. A îndrepta pe cel greşit. 2. A învăţa pe cel neştiutor. 3. A da sfat bun celui ce stă la îndoială. 4. A ne ruga pentru aproapele. 5. A mângâia pe cel întristat. 6. A suferi cu răbdare asuprirea şi a întări şi pe alţii. 7. A ierta pe cei ce ne-au greşit. Faptele milei trupeşti. Veniţi, binecuvântaţii Tatălui meu, moşteniţi împărăţia care a fost pregătită pentru voi de la crearea lumii, căci am fost flămând şi mi-aţi dat să mănânc, am fost însetat şi mi-aţi dat să beau, am fost străin şi m-aţi primit, gol şi m-aţi îmbrăcat, bolnav şi m-aţi vizitat, am fost. Dupa acest capitol introductiv, se deschid doua alte capitole mari: Faptele milei trupesti, sustinute cu texte din Sfânta Scriptura : 1. A hrani pe cei flamânzi (Luca 16,19-31). 2. A da de baut celor însetati (Ioan 4,5-42). 3. A îmbraca pe cei goi (Tobia 4 14b-19a). 4. A primi pe cei straini (Ioan 18, 1ss). 5

Faptele milosteniei trupesti sunt in numar de sapte, si anume: 1) Hranirea celui flamand, care, din pricina saraciei si neputintei, nu se poate hrani prin munca proprie. 2) Adaparea celui insetat, care, din lipsa sau slabiciune, nu-si poate alina setea; 3) Imbracarea celui gol, adica a celui care,. Alte fapte ale milosteniei sufleteşti sunt: rugăciunea către Dumnezeu pentru aproapele nostru, mângâierea celor întristaţi din cauza bolilor, a păcatelor sau a nenorocirilor de tot felul; nerăzbunarea pentru răul făcut de alţii, ci răsplătirea răului cu binele; iertarea greşelilor săvârşite de alţii faţă de noi înşine.

Faptele milei trupeşti şi sufleteşti Doxologi

 1. La lucrarea si agonisirea de fapte bune, ale milei trupesti si sufletesti, un rol hotarator il are, fara indoiala, postul, cu cele doua aspecte ale lui, trupesc si duhovnicesc. Tot procesul de pocainta trebuie sa aduca innoirea si transfigurarea fiintei noastre si inceputul desavarsirii
 2. Bolile trupesti. Boala este si rea, si buna. Din punct de vedere spiritual, sanatatea, potrivit multor Parinti, face parte dintre lucrurile de mijloc, adica cele care in sine nu sunt nici bune, nici rele, ci, dupa dispozitia celui care se foloseste de ele, pot fi intrebuintate si spre bine, si spre rau (Sfantul Ioan Casian).Sanatatea fizica, este adevarat, corespunde starii.

De retinut este faptul ca Biserica Ortodoxa nu este potrivnica muncii cinstite, generatoare de progres material, ci utilizarii egoiste a acestui surplus, fara grija fata de aproapele si fara cuget treaz la propria mantuire, la care bunurile materiale nu pot contribui decat in masura in care au fost convertite in fapte ale milei trupesti si. Vedeti dar ca din fapte este indreptat omul, iar nu numai din credinta. La fel si Rahav, desfranata, au nu din fapte s-a indreptat cand a primit pe cei trimisi si i-a scos afara, pe alta cale? Caci precum trupul fara suflet mort este, astfel si credinta fara de fapte, moarta este. (Sfantul Apostol Iacov - 1 Iacov 2:17-26 Îndurarea creştină sau milostenia izvorăşte din iubirea de Dumnezeu şi de aproapele şi se arată prin ajutorarea materială şi morală a semenilor noştri aflaţi în nevoie. Mântuitorul Iisus Hristos, Care este modelul desăvârşit al milosteniei, ne-a arătat că la Judecata de Apoi faptele îndurării trupeşti şi sufleteşti sunt acelea care ne vor deschide porţile fericirii. ( Canoanele 8 si 10 ale Sfantului Timotei al Alexandriei; canonul 69 Apostolic, etc. ) . Pentru cei care nu pot posti din cauza muncilor grele, nu am gasit in canoane dezlegarea postului pentru ei, doar de vor fi ostasi sau detinuti. Acestia, prin cainta si alte fapte bune, vor completa datoria postului trupesc Roadele dragostei către aproapele le arată Sfântul Apostol Pavel, când spune: Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, dragostea nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate.

LUMEA CREȘTINILOR: Faptele milosteniei trupeşti şi sufleteşt

Abuzurile sexuale ale episcopului de Huşi: sunt căutaţi cei care au ştiut, dar au tăcut Zeci de persoane au fost audiate în dosarul de viol şi agresiune sexuală în care doi foşti prelaţi ai Bisericii Ortodoxe Române (BOR) au fost arestaţi preventiv Sfintii Arhangheli sunt in numar de sapte: Mihail, Gavriil, Rafail, Salatiil, Uriil, Gudiil si Varahil, insa cei mai cunoscuti sunt Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. Avand in vedere ca numele celor doi Arhangheli se termina cu forma prescurtata a numelui lui Dumnezeu El (Elohim) (Il in limba greaca), putem afirma ca ei sunt implinitori ai. La obsteasca judecata, cand Fiul Omului a veni intru slava sa judece lumea, mostenirea Imparatiei cerurilor sau excluderea de la ea se vor face dupa criteriul implinirii sau neimplinirii de catre crestini a faptelor milei trupesti (Mt 25,34-45). Sfintii Parinti afirma in mod unanim ca faptele bune sunt necesare pentru mantuire Oamenii nu se pot mântui, nu pot intra în Paradis daca nu se spovedesc si nu se împartasesc. Dumnezeu, când a fost pe pamânt, Iisus Hristos a dat aceste porunci. Despre Marturisire e scris e scris în Sfânta Scriptura: Daca marturisim pacatele noastre, El este credincios si drept ca sa ne ierte (I Ioan 1, 9)

Și acum, ultima noutate ridicola al săptămânii. Francis a decis că ar trebui să fie opt fapte de milostenie corporală și opt fapte de milostenie spirituală în loc de cele șapte tradiționale. Noua fapta a opta a milei, atât corporala cat și spiritual, ar fi grija pentru casa noastră comună, adică mediul înconjurător Matei 23:8 Voi toti sunteti frati. Efeseni 5:30 Noi suntem madulare ale trupului Lui.. Fapte 2:41 au primit propovaduirea, au fost botezati si la numarul ucenicilor s-au adaus aproape trei mii de suflete. Organizatia bisericii locale este facuta pe principiul democratiei autonome Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, vestitorii voii lui Dumnezeu. Pe 8 noiembrie sunt praznuiti Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, impreuna cu soborul tuturor puterilor ceresti. Astfel, ziua de 8 noiembrie este inchinata tuturor cetelor netrupesti. Sarbatoarea de pe 8 noiembrie a fost la inceput doar o praznuire a Sfantului Arhanghel Mihail Mat.23:8 Voi toti sunteti frati. Efes.5:30 Noi suntem madulare ale trupului Lui. Fapte 2:41″au primit propovaduirea, au fost botezati sila numarul ucenicilor s-au adaos aproape trei mii de suflete. Organizatia Bisericii locale e facuta pe principiul democratiei autonome Caci daca neamurile s-au impartasit de cele duhovnicesti ale lor, datori sunt si ei sa le slujeasca in cele trupesti. 28 Savarsind deci aceasta si incredintandu-le roada aceasta, voi trece pe la voi, in Spania. 29 Si stiu ca, venind la voi, voi veni cu deplinatatea binecuvantarii lui Hristos

Victor Ostropel: Faptele milei trupeşt

„Povestiri ale milostivirii, Episcopia Greco Catolica

- Gal. 5,22-24; ganditi-va la vietile care sunt transformate prin actiunea balsamului lui vindecator - Fapte 10,38; Mat. 11,5. c. Pentru umbra si racoarea ce o pune la dispozitie in miezul arsitei zilei; aceasta este o insusire de mare pret in Orient unde temperatura in aer este foarte ridicata aproape tot timpul zilei - Isa. 25,4 Iar virtuti trupesti, mai bine zis unelte ale virtutilor, care se nasc întru cunostinta si dupa Dumnezeu si duc pe om afara de orice fatarie si dorinta de a placea oamenilor, la înaintarea în smerenie si nepatimire, sunt acestea: înfrânarea, postea, postul, foametea, setea, privegherea, starea de toata noaptea, plecarea deasa a genunchilor.

Faptele milei sufletesti mai multedespre

(Fapte 2:38). Fără botez la maturitate, adică constient, nu este mântuire. Tot Petru apostolul ne spune: <Icoana aceasta închipuitoare vă mântuieste acum pe voi şi anume botezul, care nu este o curăţie de întinăciunile trupesti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Cristos> (1 Petru, 3:21) Deci trebuie sa ascultam de Biserica, de Canoanele Apostolilor, ale Sfintilor Parinti. Iisus a spus catre Apostoli: Cel care va asculta pe voi, pe Mine Ma asculta si cel ce se leapada de voi, se leapada de Mine (Luca 10, 16). Iubirea se manifesta prin fapte: faptele milei trupesti si sufletesti. FAPTELE MILEI TRUPESTI: n-am saturat pe. Fiind ranit prin cumplite sageti inveninate ale potrivnicului, plang ticaloasa soarta a sufletului meu, ci Tu, Hristoase, mantuieste-ma. Si acum Ceea ce ai nascut pe doctorul Care a tamaduit rana cea mare a oamenilor, nu trece cu vederea inima mea cea care este chinuita de boli grele. Cantarea a 5-a Sfântul Ignatie Briancianinov - Despre lacrimi. [] Ca însusire a firii cazute, lacrimile sunt molipsite de boala caderii, asemenea tuturor însusirilor firii omenesti. Sunt oameni care din fire sunt deosebit de înclinati spre lacrimi si varsa lacrimi cu orice prilej la îndemâna: aceste lacrimi se numesc firesti. Sunt si lacrimi pacatoase Teodor Danalache - Legarea cununiilor. Cununiile legate reprezinta un motiv amintit de unii dintre cei care nu reusesc sa se casatoreasca, ori care intampina mari greutati in aceasta directie. Astfel, cand trece multa vreme fara a gasi un prieten/prietena, cand trec anii si tot degeaba, cand apare o neliniste puternica in momentul.

Pe 8 noiembrie sunt praznuiti Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, impreuna cu soborul tuturor puterilor ceresti. Astfel, ziua de 8 noiembrie este inchinata tuturor cetelor netrupesti. Sarbatoarea de pe 8 noiembrie a fost la inceput doar o praznuire a Sfantului Arhanghel Mihail. Mai tarziu a fost cinstit impreuna cu el si Sfantul Arhanghel Gavriil, ca in cele din urma sa devina o zi de. Plânsul duhului, atunci când puterile trupesti nu-s îndestulatoare pentru a vadi prin nevointe si fapte trupesti pocainta care lucreaza în suflet, tine locui tuturor nevointelor si faptelor trupesti, printre care si lacrimile. Amin. Sfântul Ignatie Briancianinov, Experiente ascetice vol 1, Editura Sofia, Bucuresti, 2000 Ierom Numarul ingerilor si ierarhia ingereasca Revelatia dumnezeiasca nu precizeaza numarul ingerilor dar arata ca este foarte mare. In Sfanta Scriptura se vorbeste despre tabere de ingeri (Fac, 32, 1-2), zeci de mii si milioane de ingeri (Dan., 7, 10 ; Evr., 12, 22; Apoc, 5, 11), multime de oaste cereasca (Luca, 2, 13), le­giuni de ingeri (Matei, 26, 53)

a) fapte obișnuite b) fapte ale milei trupești și sufletești c) nu se poate înmulți d) fapte rele 3) Dumnezeu ne poarta de grijă a) câteodată b) doar dacă suntem credincioși c) când vrea El d) tot timpul 4) Când ajutăm pe cineva ne simțim a) mulțumiți și bucuroși b) mândri c) încrezuți d) supărați 5) Să cerem ajutorul. Iubirea față de semeni se arată prin faptele noastre cele bune. Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, încât văzând faptele voastre cele bune să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri . (Matei 5, 16). Repartizează corect faptele bune enumerate, în categoriile corespunzătoare, fapte ale milei trupești</I.> și <I>fapte ale milei sufletești</I>, pe baza. Infirmii, bolnavii dau adesea pilda morala de rabdare, oferind prilej pentru practicarea faptelor milei trupesti si sufletesti, a caror valoare morala este de netagaduit. c) Sinuciderea este crima impotriva lui Dumnezeu. Un lucru il poate cineva, eventual, distruge daca este proprietarul lui absolut Intai este baia sfantului si dumnezeiescului Botez care spala pacatul stramosesc si toate pacatele facute pana la Botez ( Fapte 2, 38; Ioan3, 3-5 ) . A doua baie, deopotriva cu Botezul, este Taina Sfintei Spovedanii. care spala si curata pacatele oamenilor

În aceste vremuri tulburi, Preasfânta Fecioară este pentru noi creştinii Maica iubirii, iertării şi milei. Dacă omenirea este incapabilă să-şi găsească drumul de întoarcere la Dumnezeu, dacă în lume se acumulează forţele distrugătoare ale răului şi ale morţii, dacă nesiguranţ Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele. (Ef.2/8-10) Numai cine rămâne Una cu El, devine mai mare decât majoritatea, şi mai tare decât toate păcătuirile; Cât se mai poate, să. Cantarea noastra de rugaciune, inaltata cu credinta si dragoste tie, Stapana si Doamna, cu mila o auzi si comoara darurilor tale sa nu ne-o inchizi, Binefacatoarea noastra, de Dumnezeu Nascatoare, pentru ca am saracit foarte in fapte bune si, alergand cu osardie la comoara milei tale - minunata icoana a ta, - cadem si ne rugam: pazeste-ne.

Micul catehism: Care sunt faptele milosteniei sufleteşti

 1. Pocainta de fiecare zi, prin rugaciune si roadele vrednice de pocainta, adica, nasterea de alti copii, cresterea de copii orfani, milostenie fata de vaduvre, orfani si saraci, sfatuirea altor femei sa nu faca avort; - si alte fapte ale milei sufletesti - au putere purificatoare si rascumparatoare
 2. unat i-a cercetat, cantare de multumire Sa-i inaltam. Tu insa, Preabuna Aparatoare a neamului crestinesc, izbaveste-ne din toate nevoile si de toti vrajmasii vazuti si nevazuti ne acopera, pe cei ce [
 3. ată de Islam este o chestiune foarte importantă ce trebuie abordată cu seriozitate pentru a se găsi soluţii care să aibă rezultate în viitor. Sursa: Pemtuasia.ro. Scrie un comentariu. Scris de Ortodoxie & Neamul Romanesc pe 21/07/2013 în Articole
 4. 5. Sfântul Duh S-a aratat la Iordan în chip de porumbel (Matei 3, 16-23). 6. Sfântul Duh la Sfânta Cincizecime S-a aratat în chip de limbi ca de foc (Fapte 2, 3). Si toate acestea sunt chipuri fara sa fie idolatrie. 7. În Testamentul Vechi icoanele au fost facute chiar cu porunca lui Dumnezeu (vezi Ies. 25, 18-22; 26, 31 s.a.). 8
 5. c. Va face mult mai eficienta marturisirea noastra pentru adevar. Exemple: (1) Ganditi-va la ziua reformatiunii din Israel, in zilele lui Ilie - 1 Regi 18. (2) Sau ganditi-va la rezultatele hotararii imparatesei Estera de a-si consacra viata in slujba eliberarii poporului ei - Est. 4,16.17

Pocainta si inviere in Triod - CrestinOrtodox

EPISCOPUL PORFIRIE USPENSKI SPOVEDANIA UNUI PACATOS Editura:Cartea Ortodoxa 2006 1. Mantuirea noastra incepe prin renuntarea la lumea aceasta pacatoasa si desfranata sau prin dispretuirea a tot ceea ce iubesc si lauda oamenii lumesti; prin indiferenta fata de bunurile pamantesti, care nu au nici un pret, spre deosebire de cele vesnice, din ceruri Faramiturile ospatului este o carte scrisa de Sf. Ignatie Briancianinov, ce face parte din categoria Alte carti, la pretul de 20.00 RON. Produsul este disponibil in Libraria Evanghelismos (Mat. 5,27-28). Si Sfintii Apostoli s-au luptat plini de ravna impotriva preadesfranarii si a diferitelor chipuri ale desfranarii (Fapte 15, 29; Iuda 1, 7-8; 2 Petru 2,14; Gal. 5, 19; 1 Cor. 6, 9; 6, 18). Sfantul Apostol Pavel a delimitat clar curata si binecuvantata nunta de oricare chip de mani-festare a necuratiei, spunand: Cinstita sa fie. Ticalosul meu suflet s-a facut ca pamantul neplouat, neavand putere a da roduri bune, ci picand roua milei Tale, de toata greutatea, Stapane, il vei izbavi pe el prin rugaciunile Prea Cuvioasei Tale Parascheva. Prea Cuvioasa Maica Parascheva, milostiveste-te si ajuta la cerearea robilor tai

Sfantul Efrem cel Nou, vindecatorul celor care sufera de boli incurabile este o carte aparuta la Editura Sophia, ce face parte din categoria Alte carti, la pretul de 5.00 RON. Produsul este disponibil in Libraria Evanghelismos În vara anului 1993 icoana a uimit printr-o nouă minune enoriașii mănăstirii, întreaga populație a Kievului și nu numai. După ce s-a observat o întunecare a tonurilor în care era pictată icoana, s-a crezut că aceasta necesită o restaurare, a fost scoasă sticla care o acoperea și mare a fost mirarea când s-a descoperit că culorile icoanei au rămas intacte. În schimb, pe. 5. Tie unuia am gresit si rau inaintea Ta am facut, asa incat drept esti Tu intru cuvintele Tale si biruitor cand vei judeca Tu. 6. Ca iata intru faradelegi m-am zamislit si in pacate m-a nascut maica mea. 7. Ca iata adevarul ai iubit; cele nearatate si cele ascunse ale intelepciunii Tale, mi-ai aratat mie. 8 12:2 NU VA POTRIVITI CHIPULUI VEACULUI ACESTUIA, CI SA VA PREFACETI. Pavel implica mai multe lucruri in acest verset. (1) Trebuie sa ne dam seama ca sistemul lumii prezente este rau (Fapte.2:40; Gal.1:4) si sub stapanirea lui Satana (Ioan 12:31; 1Ioan 5:19). (2) Trebuie sa ne impotrivim formelor predominante si populare ale spiritului acestei. 19. Despre cel ce trece la orice fapta, fara dorinta si hotarire, ale carui fapte sunt arse de focul Cunoasterii, despre el, cei luminati spun ca este un intelept. 20. Parasind fructul faptelor, mereu multumit, liber chiar daca a trecut la fapta, acela nu savarseste nimic. 21

Autorul: În cuprinsul Noului Testament întîlnim trei persoane care au purtat acest nume: (1) Iacov, fiul lui Zebedei şi fratele lui Ioan, care a fost din numărul celor 12 apostoli şi care a devenit primul apostol martir în anul 44 d.Cr. (despre el citim în Mat. 4:21; 10:2; 17:1, Luca 5:10; Fapte 12:1-2), (2) Iacov, fiul lui Alfeu, şi. CANONUL DE RUGACIUNE CATRE MAICA DOMNULUI MAI INAINTE DE CEASUL MORTII (trascriere facuta dupa Buchet de Acatiste ale Maicii Domnului - Editura Biserica-Ortodoxa Alexandria - 2001) Cantarea 1 [COLOR=red]Stih: Preasfanta Maica a lui Dumnezeu, miluieste-ma in ceasul mortii mele ![/COLOR] [COLOR=black]Adancul marii celei sarate ale acestei vieti, plina de desertaciuni si de multe feluri d Acatistul Maicii Domnului la icoana Caută la smerenia. (16 septembrie) Vindecatoarea şi izbăvitoarea de bolile trupeşti nevindecate de doctori. Acatist - Orice astfel de rugăciune specială, poartă numele de Acatist. Prin numele de ACATIST se înţelege Rugăciune citită în picioare, deci este o rugăciune care se citeşte.

Carui sfant sa ne rugam. Leacurile si darurile sfintilor in bolile sufletesti, in bolile trupesti si in nevoile vietii. Pentru că drepţii şi sfinţii au avut puternică şi mare credinţă, desăvârşite fapte ale dragostei către Dumnezeu şi către aproapele şi au dispreţuit deşertăciunile vieţii celei pământeşti Diverse cuvinte de folos, secte, ecumenism. 267. Odata l-a intrebat pe parintele Cleopa unul din fii sai duhovnicesti: Ce trebuie sa fac cand slujesc Sfanta Liturghie si primesc pe Hristos? Cand vrei sa slujesti si sa te impartasesti cu Trupul si Sangele lui Hristos, trei lucruri esti dator sa faci: sa fii impacat cu toti, sa te spovedesti si. Condacul 5. Ca pe o comoara plina de darurile Sfantului Duh te avem noi, pacatosii. Prin lacrimi privim la sfanta icoana ta si cu umilinta cadem inaintea ta, ca sa cunoastem mila lui Dumnezeu, sa nu fim certati cu mania Sa cea dreapta, ci sa ne dea vreme adanca de pocainta, ca toti sa-I aducem lui Dumnezeu cantarea mantuitoare: Aliluia! Icosul 5 Crezul sau Credeul (Comentat de Pastorul Vasile Hozan) A fost formulat în primul Sinod de la Niceea (325), ultimele articole fiind adăugate în Sinodul de la Constantinopol (381). Nu este o rugăciune, cum pretind cei neştiuitori, care îl rostesc dimineaţa şi seara, ca şi cum Dumnezeu nu ar şti ce cred ei Fapte 2:42 Ei stăruiau în rugaciuni. 12:5 Biserica nu înceta să înalțe rugăciuni. Rugăciunile pentru cei morți nu au fost practicate în Biserica creștină. Noi credem că ele nu au nici o valoare, deoarece cel mort a ajuns la locul lui imediat după moarte, fără să mai fie posibilitatea de schimbare de la un loc la.

Fereicirea a V-a: Fericiti cei milostivi, ca aceia se vor

 1. Efectele psihologice ale pandemiei/ izolării sociale asupra elevilor/ părinților/ profesorilor. 112 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele . Propus de: cristeadianaromana Propuneţi un sondaj. Harţi digitale. Patrimoniul uitat - Secţiunea proiecte
 2. . Rugaciunea a sasea, catre Sfanta Nascatoare de Dumnezeu. Preacurata si binecuvantata de Dumnezeu Nascatoare Marie, Maica cea buna a.
 3. Academia.edu is a platform for academics to share research papers
 4. Lacrimile, dar dumnezeiesc. mai 25, 2008 de pesterasfantuluiapostolandrei. Lacrimile sunt firesti pentru firea cazuta. Inainte de cadere, firea omeneasca nu stia ce sunt lacrimile - nu cunostea decat preacurata desfatare a fericirii raiului, cand a pierdut aceasta fericire, i s-au dat lacrimile pentru a-si arata dorul de ea; i s-au dat ca.
 5. eaza-ne pe noi..

Bolile trupesti TRATAMENTE CANCER EFICIENTE, NON - toxic

stramosesc si toate pacatele facute pana la Botez (Fapte 2, 38; Ioan3, 3-5). A doua baie, deopotriva cu Botezul, este Taina Sfintei Spovedanii. care spala si curata pacatele oamenilor. Despre aceasta spune Sfantul Isaac Sirul: Dar dupa dar, s-a dat de Dumnezeu oamenilor dupa Botez, Taina Pocaintei, ca pocainta este numita si Minuni ale Fecioarei Maria. 1. Pentru iudeii cei ce au orbit, şi pentru cel ce i s-au tăiat mâinile şi după ce a crezut în Hristos, de Născătoarea de Dumnezeu s-a vindecat. 2. Pentru moarta care a hrănit cu lapte pruncul său şi după un an a înviat. 3 Rugaciuni inainte de Sfanta Impartasanie. Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le plinesti, Vistierul bunataţilor si Datatorule de viaţa, vino si Te salasluieste intru noi si ne curaţeste pe noi de toata intinarea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte.

Intai este baia sfantului şi dumnezeiescului Botez care spala pacatul stramosesc şi toate pacatele facute pana la Botez (Fapte 2, 38; Ioan3, 3-5). A doua baie, deopotriva cu Botezul, este Taina Sfintei Spovedanii. care spala şi curata pacatele oamenilor Bucura-te, camara a tainelor mantuirii neamului omenesc. Bucura-te, floarea milei si a indurarii Parintelui ceresc. Bucura-te, odor ales de Dumnezeu si slava fecioriei. Bucura-te, salasul cel cuvantator si camara cea sfanta a bucuriei. Bucura-te, dumnezeiasca Prunca Maria, care astazi te-ai nascut spre bucuria si mantuirea a toata lumea Caprifoiul a fost cultivat inițial în țările asiatice, dar acum îl întâlnim pretutindeni și pe meleagurile nostre. Planta are proprietăţi antiinflamatoare uimitoare. O infuzie preparată din această plantă poate să amelioreze durerile de cap, dar şi afecţiunile din sfera ORL, dacă ceaiul se foloseşte pentru gargară. Caprifoiul sau Mâna-Maicii-Domnului, cum i se mai spune î Gandind si aducandu-mi aminte de spurcatele si necuvioasele fapte ale vietii mele ce a trecut, o, cum ma rusinez si ma inspaimant foarte si mi-a slabit taria mea, de intunecata si strasnica groaza care ma asteapta pe mine, la iesirea mea din aceasta lume inselatoare si plina de desertaciuni, singur si gol fiind. O Pentru ca, auzind noi de faptele bune ale celor de-a dreapta si de puterea covarsitoare a milosteniei, sa urmam celor drepti pe calea milei, iar pe de alta parte, auzind de osanda celor rai si zgarciti de la stanga, sa fugim de pacatele lor, ca sa nu mostenim vapaia focului de veci

Paraclisul Sfintei Parascheva - Sfanta Cuvioasa Parascheva este praznuita pe 14 octombrie. Nu vom tacea, Nascatoare de Dumnezeu, pururea a spune puterile tale noi nevrednicii. Ca de n-ai fi statut tu inainte, rugandu-te, cine ne-ar fi izbavit pe noi di REINTARESC IMPORTANTA SUPORTULUI EMOTIONAL, A PACII INTERIOARE si NADEJDII si a DRAGOSTEI (CREDINTA!!!), ODIHNA NOAPTEA ( plus 20-50 mg MELATONINA) si EXPUNEREA LA SOARE ZIUA ( si vitamina D3 5000 -20000 UI mai ales iarna), putina miscare in mediu curat ( de ex. plimbare in parc ), rugaciune, credinta dreapta (ortodoxa) ( inclusiv SPOVEDANIE si IMPARTASANIE ) si REPET: SUPORT EMOTIONAL DIN.

Biserica Ortodoxa in fata provocarilor lumii contemporan

 1. (Mt. 28,19)
 2. Rugaciunea intaia a Sfantului Macarie cel Mare catre Dumnezeu Tatal Dumnezeule cel vesnice si Imparate a toata faptura, Cela ce m-ai invrednicit a ajunge pana in acest ceas, iarta-mi pacatele ce am facut in aceasta zi: cu lucrul, cu cuvantul, si cu gandul, si curateste, Doamne, smeritul meu suflet, de toata intinaciunea trupului si
 3. Fecioria trupului fara intelepciune nu foloseste prea mult. Fara o vietuire crestineasca si fapte bune, fecioarele cu trupul se aseamana cu fecioarele nebune din Evanghelie (cf. Matei 25, 1-13). Fecioarele intelepte, care si-au agonisit in viata lor untdelemnul faptelor bune si al milei, au intrat cu Mirele Ceresc in Camara Imparatiei lui Dumnezeu
 4. Acest barbat a crescut ca tanar in Ierusalim si a fost printre crestinii din prima generatie (Fapte.12:12). El a avut ocazia de a fi asociat in lucrare cu trei apostoli ai Noului Testament: Pavel (Fapte.13:1-13; Col.4:10; Filim.24), Barnaba (Fapte.15:39) si Petru (1Petru 5:13)

Despre FAPTA MILEI SI IUBIREA DE APROAPELE - Pilda video

Parintele Ilie Cleopa - CELE 12 TREPTE ALE PACATULUI. Posted in Ilie Cleopa, MANTUIRE, ORTODOXIE, PACAT, rubrica incepatorului by saccsiv on iunie 13, 2012. Iata ce putem citi la Părintele Cleopa - Cele douăsprezece trepte ale păcatului: Păcatul, de când ia fiintă în mintea omului si până îl duce pe om la sinucidere, la moarte are. Rugaciuni pe care le rostesc cei ce vor sa-si schimbe voia lor cea plecata catre patimi si dezmierdari PLANSUL DE LUNI SEARA Primeste rugaciunea gurii mele celei intinate si necurate, Stapane al tuturor, iubitorule de oameni, Iisuse Hristoase; si sa nu te ingretosezi de mine ca de unul ce sunt nevrednic si nepriceput. Nici sufletu Rugaciunea a II-a a Sfantului Antioh catre Domnul nostru Iisus Hristos. Atotţiitorule, Cuvinte al Tatălui, Însuţi fiind desăvârşit, Iisuse Hristoase, pentru multă milostivirea Ta, nu Te dezlipi de mine, robul Tău, ci odihneşte în mine pururea, Iisuse, Cel ce eşti Păstor bun al oilor Tale. Nu mă da ispitei şarpelui, nici nu mă.

„Fără milostenie, multe alte virtuţi se pot dovedi

Din istoria icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la mănăstirea Vărzăreşti. Icoana Maicii Domnului a fost adusă la mănăstirea Vărzăreşti, care poartă hramul Naşterea Maicii Domnului, la începutul veacului trecut, adică după anul 1900, cum se presupune, de la mănăstirea Rudi. Maica Eleonora, care a venit la. Oare mărturisește dreapta credință părintele Ioachim Parr ?!! Publicat pe 18 aprilie 2017 de maria. Sf. Nicodim Aghiritul războiul nevăzut. Şi cu cât lucrul are mai multă faţă şi chip de sfinţenie, cu atât trebuie să-l cercetezi mai temeinic. Fă aceasta cu multă odihnă si linişte lăuntrică, după cum am spus Cele mai frumoase 12 rugaciuni Rugaciuni trebuincioase oricarui om, fie ca este un parinte care doreste sa isi creasca copilul si in acest spirit, al iubirii de Dumnezeu, fie ca nu are copii. Rugaciune de intarire Doamne, da-mi putere sa primesc cu suflet linistit tot ce-mi va aduce ziua de maine Da-mi puterea sa ma la

convorbiri cu Parintele CLEOPA - SFATURI ORTODOX

Cuvânt al Sfântului Teofan Zăvorâtul la Duminica lăsatului sec de carne Acum Sfânta Biserică ne aminteşte de Înfricoşata Judecată! Gândindu-vă la această înfricoşătoare zi, încetaţi să păcătuiţi! Pocăiţi-vă şi hotărâţi-vă cu neclintire să umblaţi neabătut întru poruncile lui Dumnezeu! Judecata e pregătită Hristos vindeca si ridica pe cel bolnav si pacatosDuminica a IV-a dupa Pasti (a Slabanogului) Ioan 5, 1-15† DANIEL,Patriarhul Bisericii Ortodoxe RomanePerioada de dupa slavita Inviere a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos ne arata ca in Iisus Hristos se afla izvorul vietii si al sanatatii, izvorul milostivirii si al iertarii pacatelor, izvorul ridicarii noastre din moartea.

Datoriile catre aproapele - roeanz

(Iesirea 20,1;4-5). Iata, spun protestantii, nici un fel de asemanare, a nici unui lucru, deci nici a lui Hristos sau a sfintilor. Si, pentru a înfricosa si mai tare pe cei pe care îi pacalesc prin acest avocatism, dau nenumarate pilde de condamnare a idolilor si cinstirii lor (din Vechiul Testament mai ales) Icoanele. iul. 11. de ortprot. Sa nu-ti faci chip cioplit si nici un fel de asemanare a nici unui lucru din câte sunt în cer, sus, si din câte sunt pe pamânt, jos, si din câte sunt în cele de sub pamânt! Sa nu te închini lor, nici sa le slujesti. (Iesirea 20,1;4-5). Iata, spun protestantii, nici un fel de asemanare, a nici unui. Episcopul Porfirie Uspenski - Spovedania unui pacatos. 1. Mantuirea noastra incepe prin renuntarea la lumea aceasta pacatoasa si desfranata sau prin dispretuirea a tot ceea ce iubesc si lauda oamenii lumesti; prin indiferenta fata de bunurile pamantesti, care nu au nici un pret, spre deosebire de cele vesnice, din ceruri

11. Toti aceia cari, pentru faptul că se nevoiesc, dispretuiesc pe cei mai nebăgători de samă, socotesc că se îndreaptă din fapte, trupesti. Si toti cei cari, rezemându-se pe simpla cunostintă, nesocotesc pe cei lipsiti de cunostintă, se, găsesc.cu mult mai neîntelepti decât aceia. 12 5. Adancul milei si al indurarilor si scara la cer, 6. Corabie ganditoare cu care ne mantuim fara nici o primejdie de vesnicul potop de foc. Psalmul 98. 1. Domnul a imparatit, impreuna cu El s-a proslavit si Maica Lui preaiubita, 2. Care fiind mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita decat Serafimii, sta de-a dreapta lui Dumnezeu. 3 ღ ღ ღ Rugãciune de Recomandare Sfinte Antoane, între toti sfintii lui Dumnezeu, tu ai fost înzestrat cu o putere deosebitã pentru a ocroti si ajuta pe toti cei care si-au pus nãdejdea în tine. Dumnezeu ti-a dat chiar puterea de a învia mortii, de a reda celor orbi vederea, celor bolnavi sãnãtatea

Acatistul Maicii Domnului - Icoana Cauta la smereni

Cântarea noastră de rugăciune, înălţată cu credinţă şi dragoste ţie, Stăpână şi Doamnă, cu milă o auzi şi comoară darurilor tale să nu ne-o închizi, BineFăcătoarea noastră, de Dumnezeu Născătoare, pentru că am sărăcit foarte în fapte bune şi, alergând cu osârdie la comoara milei tale - minunata icoană a ta. Hristos - Calea, Adevarul si Viata. BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE n e informează. Referitor la comunicatul postat în ziua de 9 mai 2011 pe site-ul oficial al Patriarhiei Ierusalimului, cu titlul: Patriarhia Ierusalimului a întrerupt comuniunea cu Patriarhia Română, precizăm: Deşi în urma vizitei la Patriarhia Ierusalimului a Preasfinţitului Părinte Ciprian. Luca 13:5 Daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel. Fapte 2:38 Pocaiti-va , le-a zis Petru, si fiecare din voi sa fie botezat. Fapte 17:30 Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiintasi porunceste acum tuturor oamenilor de pretutindeni sa se pocaiasca. Fapte 16:31 crede in Domnul Isus si vei fi mantuit. VI.

Ieri Iisus Hristos ca un Dumnezeu S-a suit întru strigare şi în glas de trâmbiţe (Psalm 46, 5), azi Preasfântul Duh S-a coborât în chip de limbi de foc ca o suflare de vifor ce vine repede (Fapte 2, 2). Ieri Fiul a intrat întru slava Sa, azi Duhul Sfânt Şi-a arătat slava Psaltirea Maicii Domnului. Inchinare catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. Veniti sa ne inchinam Imparatesei noastre, Nascatoare de Dumnezeu! Veniti sa ne inchinam Fecioarei noastre, Imparatesei noastre, Nascatoare de Dumnezeu! Veniti sa ne inchinam si cadem la Insasi Doamna, Fecioara Maria, Imparateasa noastra, Nascatoare de Dumnezeu Pe facatorul cel mare de minuni, ajutatorul cel grabnic si mijlocitorul cel prea ales catre Dumnezeu, pe arhiereul lui Hristos, Nicolae, l-au odraslit partile Lichiei, in cetatea ce se numeste Patara, din parinti cinstiti si de bun neam, dreptcredinciosi si bogati. Tatal sau se chema Teofan, iar mama sa Nona. Aceasta binecuvantata pereche, petrecand cu buna credinta in insotirea cea legiuita. Chiar daca doar pt 5 secunde De aceea, eu cred ca nu exista barbat care sa nu preacurveasca in inima lui macar vreo 5 secunde in fiecare zi Dar da-ti seama ca majoritatea nu recunosc asta ca fiind preacurvie. Dar este. Si mai ales.. experienta ce am avut-o in Bucuresti asta vara o fost groaznica. Da-ti seamaVara, Bucurest